4 5

Д-р Христо Ватев

Клинична психология и Телемедицина

Д-р Христо Ватев е клиничен психолог със специализация в областта на телемедицината и фокус върху превенцията и подпомагането на хора, засегнати от различни хронични заболявания. Той е завършил обща медицина, но се е насочил към психосоматичната област, където изгражда терапевтични програми за хора, страдащи от различни заболявания като Множествена склероза, Алцхаймер, Паркинсон, Деменция и други.

Също така, той се занимава с депресивни състояния и други смущения в настроението, както и с проблеми в справянето с взаимоотношенията и ежедневието. Доктор Ватев предоставя консултации и психотерапия по време на кризисни ситуации, инциденти и загуби.

Повече информация

Доктор Христо Ватев е дипломиран лекар по обща медицина, като завършва през 1990 г. в Медицинската академия в гр. София. След това успешно продължава обучението си в Римския Университет “Ла Сапиенца” през 1998г. където завършва успешно медицина. 

 • 2005 г. – Специализира в Университета в Камерино “E-health” (Телемедицина). 
 • Завършва докторска програма – “Life and Health Sciences” в International School of Advanced Studies в Рим, Италия

 • Завършен курс: “Натурални храни и превантивна медицина” в Ucheе Pines Institute, Seale, Alabama, USA, под ръководството на проф. д-р Калвин Траш

Съвместно с Д-р Анна Ривити от Италианското Здравно Министерство извършват важни изследвания и подробно описват езофагеалния и чревен дизмотилитет при пациенти с диагноза множествена склероза (МС), наречен “неврогенно черво при Множествена Склероза”. От 2017 г. преподава биология в престижния Университет “e-campus” в Швейцария и Италия, където споделя своите знания и опит с бъдещите поколения. Като Доцент преподавател по “Спешна медицина” към Агенция Омния Формационе, той предава своите богати практически познания на бъдещите медицински специалисти.

 

Притежава впечатляващ брой научни публикации в областта на неврологията, посветени на нови методи за лечение на множествената склероза. Паралелно с това, той разкрива своето творческо измерение, като публикува две изключителни художествени книги, посветени на темата за Множествена склероза.

 • Лекар в Интернационалния Радио Медицински Център – Рим, Италия Via dell’Architettura
 • Член на Италианската група за изследване по Невроморфология (GISN)
 • 2004 г. – Основател на научно-изледователска работна група “Възстановяване на пластичността”. Изследванията на групата са фокусирани върху изучаването на Множествената склероза.
 • 2006 г. – Участва в Международен конгрес “Подход към пациента и функционални нарушения на червата”

  Услуги

  Палиативна грижа

  Психотерапия

  Brain Management

  Euphoria Boost

  Психологическа консултация

  Anti-addiction терапия