32 1

Ендокринологични заболявания

Ендокринологични заболявания

Нашите холистични терапии, включително биоенергийната терапия, гладолечението, диетотерапията, ендокринологичното лечение, фитофракталната терапия и фитотерапията, са насочени към установяване на баланса и възстановяване на здравето на ендокринната система. Експертите от нашата Академия, съчетават тези терапии, за да помогнат на пациентите да постигнат оптимално физическо и емоционално благосъстояние.

Нашата цел е да помагаме на хората да постигнат оптимално ендокринологично здраве и по-добро качество на живот.

Нашите холистични терапии, включително биоенергийната терапия, гладолечението, диетотерапията, ендокринологичното лечение, фитофракталната терапия и фитотерапията, са насочени към установяване на баланса и възстановяване на здравето на ендокринната система. Експертите от нашата Академия, съчетават тези терапии, за да помогнат на пациентите да постигнат оптимално физическо и емоционално благосъстояние.

Нашата цел е да помагаме на хората да постигнат оптимално ендокринологично здраве и по-добро качество на живот.

Неозаглавен дизайн 82 1
Неозаглавен дизайн 83
Неозаглавен дизайн 84
Диабет тип 1 и тип 2

Диабетът е заболяване, при което тялото не произвежда достатъчно инсулин (тип 1) или не може да използва инсулина ефективно (тип 2). С холистичния ни подход, използваме диетотерапия, която помага за стабилизиране на нивата на глюкоза в кръвта, биоенергийна терапия за стимулиране на саморегулирането на тялото и фитотерапия със специфични билки, които подпомагат обмяната на веществата и регулирането на кръвната захар.

Автоимунен тиреоидит (Хашимото)

Това е автоимунно заболяване, при което имунната система напада щитовидната жлеза. С фитотерапия, диетотерапия и био-енергийна терапия, помагаме да се подобри имунния отговор и улесни функцията на щитовидната жлеза.

Тиреотоксикоза

Това е състояние, при което щитовидната жлеза произвежда прекомерно количество тиреоидни хормони. С нашата фитофрактална терапия и фитотерапия можем да успокоим активността на щитовидната жлеза и да намалим нивата на тиреоидните хормони в организма.

Хипопитуитаризъм

Това е състояние, при което хипофизата не произвежда достатъчно хормони. С нашите терапии, включително ендокринологично лечение и фитотерапия, се стремим да подобрим хормоналния баланс и да се справим със симптомите на хипопитуитаризъм.

Тиреоидна дисфункция след лъче или химиотерапия

Тези процедури могат да повлияят на функцията на щитовидната жлеза. С нашите холистични терапии, включително фитотерапия, диетотерапия и биоенергийна терапия, се стремим да подпомогнем възстановяването на тиреоидната функция след лечение.

Хипоталамична дисфункция

Това е състояние, при което се нарушава връзката между хипоталамуса и хипофизата, което може да доведе до проблеми с регулацията на хормоните. С биоенергийна терапия и ендокринологично лечение, работим за възстановяване на хормоналния баланс.

Синдром на Кушин

Това е състояние, при което надбъречните жлези произвеждат прекомерно количество кортизол (хормон на стреса). Холистичният ни подход включва биоенергийна терапия и фитотерапия, за да подпомогнем нормализирането на хормоналния баланс и справянето със симптомите на Кушингов синдром.

Хипертироидизъм и хипотироидизъм

Проблемите с щитовидната жлеза могат да включват хипертироидизъм (прекомерно активна жлеза) и хипотироидизъм (недостатъчно активна жлеза). С биоенергийната терапия и фитотерапия успокояваме или стимулираме функцията на щитовидната жлеза в зависимост от случая.

Кисти на щитовидната жлеза

Кистите могат да се образуват в щитовидната жлеза и да предизвикат различни симптоми. С холистичния ни подход, включително фитотерапия, диетотерапия и биоенергийна терапия, ние подпомагаме улесняването на състоянието при кисти на щитовидната жлеза.

Акромегалия

Това е състояние, при което хипофизата произвежда прекомерно количество растежен хормон след завършването на растежа. Това може да доведе до необратимо увеличение на ръцете, стъпалата и други части от тялото. С холистичните ни методи, включително биоенергийна терапия и фитотерапия, се фокусираме върху управлението на симптомите и намаляване на въздействието на акромегалията върху здравето на пациентите.

Болести на паращитовидни жлези

Проблеми с паратиреоидните жлези могат да доведат до разстройства в баланса на калций в организма и да предизвикат други симптоми. С холистичните ни методи, включително фитотерапия и диетотерапия, се стремим да подобрим функциите на паратиреоидните жлези и да стабилизираме нивата на калций в кръвта.

Хипертиреоидизъм при бременността

Някои жени може да имат прекомерна активност на щитовидната жлеза по време на бременността, което може да доведе до проблеми със здравето на бебето и майката. Нашите холистични терапии имат за цел да стабилизират нивата на тироидните хормони и да подпомогнат здравето на майката и бебето по време на бременността.

Хипоталамично-хипофизарна-щитовидна дисфункция

Това е състояние, при което се нарушава връзката между хипоталамуса, хипофизата и щитовидната жлеза, което може да доведе до проблеми с контрола на щитовидните хормони. С нашите терапии се стремим да подобрим функцията на тези жлези и да регулираме нивата на тироидни хормони.

Хипогликемия

Това е състояние, при което нивата на кръвната захар падат под нормалните стойности. С холистичния ни подход, включително енергийна терапия, гладолечение, диетотерапия и фитотерапия, ние помагаме да се регулират нивата на кръвната захар и да се подобрят симптомите на хипогликемия.

Тиреоидит на Де Кервен

Това е рядко заболяване, при което се развива гранулематозен тиреоидит след вирусна инфекция (грип, респираторни инфекции (аденовируси, коксакивируси), чревни инфекции и т.н.). Помагаме с фитотерапия и биоенергийна терапия, за да облекчим възпалението и да улесним процеса на заздравяване.

Здравето е инвестиция, не разход.

Бенджамин Франклин

американски учен и общественик

Услуги

Възстановяващи програми

Биоенергийна терапия

Възстановяваща холистична терапия, която възвръща естественият биологичен баланс в човешкият организъм. Холистичният процес се занимава с въздействието на естествена Био-енергия като нашият Биоенерготерапевт Марин Минчев, не се ограничава до това да възстановява функцията само на един орган или система, но се фокусира в това да обхване всички съставни елементи в човешкото тяло.

Цена след консултация, по запитване.

Фитотерапия

Програмата за възстановяване на здравето чрез фитотерапия предотвратява увреждането на клетките в организма, които довеждат до редица тежки заболявания като рак и деменция. Фитотерапията, която извършва проф. д-р Вергиния Георгиева се отнася до индивидуално изготвена програма, насочена към конкретните проблеми на пациента, включваща приема на определени билкови добавки.

Цена от 250 лв. 

Ендокринологично лечение

След като бъде направена точна диагноза, се предлагат персонализирани терапевтични решения, насочени към конкретните нужди и цели на всеки пациент. Това позволява на доктор Паньова да изготви индивидуален план за лечение, който включва биоенергийна терапия, фармакологични терапии, диета, физическа активност и други методи, според необходимостта.

Цена от 250 лв.

Диетотерапия и нутритерапия

Д-р Владимир Шишков е профилиран в изграждането на цялостни индивидуални лечебно-профилактични и оздравителни програми, както и на диетични планове, насочени към преодоляване на здравословни проблеми и достигане на състоянието на „оптимално здраве“, в съответствие с принципите на орто-молекулярната медицина. Той използва неинвазивни диагностични уреди и методи.

Цена от 250 лв.

Фитофрактална терапия

Фитофракталната генетика съчетава принципите на фракталната геометрия и огромното генетично разнообразие, което е част от растителното царство. Био-чашите и био-кашите, които изготвя биотехнологът Стефан Стефанов, спомагат да стимулират регенеративните процеси в човешкия организъм, както и да бъдат от полза като допълнителна терапия при лечение на дадено заболяване. Био соковете от друга страна, действат успокояващо за нервната система, като имат изключително леко и щадящо действие.

Цена от 250 лв.

Терапевтично гладолечение

Проф. д-р Вергиния Георгиева работи по метода за терапевтично гладолечение, който цели да пренасочи метаболизма към „вътрешно захранване“, тоест когато тялото започне да използва и да се храни чрез своите вътрешни мастни запаси. В резултат на този вид терапия, стомашно-чревният тракт може да се разтовари, функциите на органите и системите се трансформират и хормоналният статус в човешкия организъм се подобрява.

Цена от 250 лв.