3 6

Д-р Олеся Ямполска

Сексология, неврология и психиатрия 

Доктор Олеся Ямполска е психотерапевт и сексолог, с над 17 години опит, която предлага различни холистични и интегративни подходи за вашето психическо, сексуално и емоционално благосъстояние. Нейните методи не подлежат на възрастови ограничения, като работи както с деца, така и с юноши и възрастни хора.

Доктор Ямполска се отличава като опитен и привързан психотерапевт, специализиран в изграждането на цялостни психотерапевтични планове, с оглед възстановяване на психичния и сексуален баланс. Тя предоставя терапевтични консултации, целящи изграждането на индивидуални подходи към хора, които се борят с депресия, паник-атаки, безпокойство или биполярност.

Повече информация

Със завършено образование от Кримския държавен медицински университет през 2004 г., Д-р Ямполска се специализира в невропатология, психиатрия и психотерапия. В периода 2006 – 2010 г., тя допълнително развива своите умения като сексолог и медицински психолог, в центъра за планиране на семейството, предлагайки индивидуални и семейни консултации, както и психотерапевтични услуги.

  • 2005 г. – Специализира “Неврология” в Кримски държавен медицински университет “С. И. Георгиевски”
  • 2005 г. – Преминат курс “Психодрама в работа със семейни истории” – гр. Киев, Украйна
  • 2006 г. – Придобита квалификация като сексология
  • 2009 г. – Преминат обучителен курс по “Телесен процес по време на Гешталд подход” в Московски Гешталт институт
  • 2010 г. – Преминат обучителен курс по „Гешталт терапия” в Московски Гешталт институт

Със своите над 15 години стаж като психотерапевт и сексолог, Д-р Олеся Ямполска предоставя не само индивидуализирани психотерапевтични консултации, но и специализирана подкрепа в областта на сексуалното здраве и удовлетворение.

Тя предлага цялостни решения за справяне със сексуални предизвикателства и дисфункции, работейки с клиентите за постигане на здравословен и задоволителен сексуален живот. Специалността и опитът й в сексологията включват работа с индивиди, двойки и групи, като съчетава психотерапевтични техники, комуникационни стратегии и образователни методи.

Услуги

Семейна терапия

Особен вид терапия, насочена към корекции на междуличностните отношения и имаща за цел отстраняване на емоционалните разстройства

Психотерапия

Психотерапевтичният процес представлява съвместно лечение на проблеми свързани с психосоциални, психосоматични и поведенчески нарушения или състояния на страдание.

Гещалт терапия

Фокусът на гещалт терапията е човекът с неговите желания, интереси, типични само за него форми на поведение, особености на мисленето и възприятието.

Психологични консултации

Психологични консултации са подходящи за намиране на решение на различни проблеми: емоционални, психологически блокажи, стрес, конфликти, семейни проблеми. 

Позитивна терапия при деца и тийнейджъри

Деца и тийнейджъри се борят с различни проблеми, които могат да бъдат тежки (като насилие и травма) или по-леки (свързани с растежа и развитието им). Терапията им помага да се справят с тези предизвикателства.

Арт-терапия

Този вид терапията използва изкуството с цел терапия в подкрепа на цялостното здраве: физическо, психическо, умствено и духовно. Подходяща е за партньори, деца, тийнейджъри както и хора с Burn-out.

Когнитивно-поведенческата  терапия

Когнитивната терапия е пдобрява психичното здраве, при състояние на депресия, панически атаки, социална тревожност, обсесивно-компулсивно разстройство, хранителни разстройства. 

Сексологично  консултиране

Консултирането в областта на сексологията се фокусира върху решаването на проблеми като затруднена ерекция, липсващ контрол върху еякулацията, потиснато сексуално желание, трудности при постигането на сексуална удовлетвореност, вагинизъм и други интимни въпроси.

Телесна психотерапия

Терапията е свързана с физическо разблокиране на проблемни зони като се използват масажни и вербални техники.