26

Стомашно-чревни заболявания

стомашно-чревни заболявания

Заболявания на стомашно-чревния тракт могат да включват гастрит, язва, храносмилателни разстройства и дисбактериоза. Чрез холистични методи, можем да се справим с тях, използвайки биоенергийна терапия за балансиране на енергийните нива, фитотерапия за използване на лечебни растения, гладолечение за отпускане на стомаха, фитофрактална генетика и сокове за подпомагане на клетъчната регенерация, както и диетотерапия и нутритерапия за подобряване на храносмилането и заздравяване на стомашно-чревния трак.

Заболявания на стомашно-чревния тракт могат да включват гастрит, язва, храносмилателни разстройства и дисбактериоза. Чрез холистични методи, можем да се справим с тях, използвайки биоенергийна терапия за балансиране на енергийните нива, фитотерапия за използване на лечебни растения, гладолечение за отпускане на стомаха, фитофрактална генетика и сокове за подпомагане на клетъчната регенерация, както и диетотерапия и нутритерапия за подобряване на храносмилането и заздравяване на стомашно-чревния трак.

Неозаглавен дизайн 2023 08 03T105528.580

Стомашно-чревни заболявания, с които се справяме

Неозаглавен дизайн 2023 08 03T110059.925
Неозаглавен дизайн 2023 08 03T111419.585
Цироза на черния дроб

Цирозата е сериозно и непоправимо увреждане на черния дроб, при което здравите клетки се заменят с фиброзно тъкан, което нарушава нормалното му функциониране. Енергийната терапия може да помогне за укрепване на органа и облекчаване на симптомите. Фитотерапията може да включва растения с противовъзпалителни свойства, като лайка и резене, които могат да подпомогнат облекчаването на симптомите и намалението на възпалението. Фитофракталната генетика може да помогне за идентифициране на генетични фактори, които водят до развитието на цироза и може да предложи подходящи подходи за управление на тези рискове. Диетотерапията може да бъде насочена към облекчаване на натоварването на черния дроб и оптимизиране на хранителните вещества, които са необходими за поддържане на здравето на черния дроб и облекчаване на симптомите на цирозата.

Хепатит

Хепатитът представлява възпалително заболяване на черния дроб. Може да бъде предизвикан от различни причини, като вирусна инфекция, алкохол, лекарства или други токсини.

За да се справим с този проблем, енергийната терапия може да помогне за стимулиране на имунната система и подобряване на регенеративните способности на черния дроб. Фитотерапията включва употребата на растения с антивирусни и противовъзпалителни свойства. Фитофракталната генетика помага за идентифициране и коригиране на генетичните нарушения, свързани с хепатита. Диетотерапията е насочена за подобряване на функциите на черния дроб и облекчаване на натоварването му чрез употребата на лека, богата на антиоксиданти диета.

Жълтеница

Жълтеницата е състояние, при което кожата и очите стават жълти поради излишен билтен пигмент билрубин, който се натрупва в черния дроб. Често срещаната форма е хемолитична жълтеница, която се появява при разграждането на червените кръвни клетки. За да се справим с това състояние, енергийната терапия може да помогне за подобряване на енергийния поток в черния дроб и организма като цяло.  Фитофракталната генетика помага за оптимизиране на генетичните процеси в черния дроб и диетотерапията може да включва лека диета с повече зеленчуци и плодове, които подпомагат обмяната на веществата и елиминирането на токсините от организма.

Гастрит

Гастритът може да се дължи на различни фактори, като инфекции, хранителни нередности, стрес и др. Енергийната терапия може да помогне за облекчаване на стреса и балансиране на емоционалното състояние. Фитотерапията може да включва лечебни билки като лайка и календула, които имат антиинфламаторни свойства. Диетата трябва да бъде обогатена с лесно усвоими храни и да се избягват подправки и агресивни храни.

Храносмилателни разстройства

Това са различни състояния, при които организмът има затруднения със смирането на храната и усвояването на хранителните вещества.

Енергийната терапия може да помогне за балансиране на енергийните центрове, свързани с храносмилането.

Фитотерапията може да включва билки като мента и кориандър, които са полезни за храносмилателната система. Диетата трябва да бъде подходяща за конкретния разстройство, като се избягва храната, която причинява дискомфорт.

Рефлукс

Това е състояние, при което киселината от стомаха се връща обратно в хранопровода, което причинява горещина и дразнене. Енергийната терапия може да помогне за релаксация на диафрагмата и подобряване на храносмилателната функция. Фитотерапията може да включва билки, които помагат за успокояване на хранопроводимостта. Диетата трябва да бъде с балансирано съотношение между кисели и щадящи храни.

Язва на стомаха и дванадесетопръстника

Язвата е разрушаваща рана на стомашната или дуоденалната стена, обикновено предизвикана от инфекция с бактерията Helicobacter pylori или дълготрайна употреба на аспирин и нонстероидни антиинфламаторни лекарства. Енергийната терапия може да помогне за подобряване на кръвообращението и балансиране на емоционалния статус. Фитотерапията може да включва билки , които имат антибактериални и целителни свойства. 

Синдром на раздразненото черво

Това е хронично заболяване, характеризиращо се с променливи симптоми като болка в корема, диария и запек. Енергийната терапия може да помогне за подобряване на функциите на червата и намаляване на стреса. Фитотерапията може да включва билки, които имат успокояващо действие върху червата. Диетата трябва да бъде богата на пробиотици и пребиотици, които могат да подобрят баланса на кишечната флора.

Хеликобактер Пилори инфекция

Хеликобактер Пилори е бактерия, която може да се задържи в стомашно-чревния трак и да причини възпаление и язви. Енергийната терапия може да помогне за подобряване на имунната система и укрепване на тялото срещу инфекции. Фитотерапията може да включва билки като куркума и златен корен, които се използват за намаляване на възпалението. Диетата трябва да бъде богата на фибри и пребиотици, за да подпомогне борбата с инфекцията.

Целиакията (глутенова ентеропатия или непоносимост)

Целиакията е автоимунно заболяване, при което употребата на глутен предизвиква възпаление в тънкото черво. Енергийната терапия може да помогне за стимулиране на имунната система и подобряване на храносмилателната функция. Фитотерапията може да включва билки, които са полезни за заздравяване на тънкото черво. Диетата трябва да бъде строго безглутенова и да се избягват храните, които съдържат глутен.

Хемороиди

Хемороидите са разширени вени около ануса и ректума, които могат да причинят болка и дискомфорт. Енергийната терапия може да помогне за подобряване на кръвообращението в областта и облекчаване на симптомите. Фитотерапията може да включва билки като хамамелис и гинко билоба, които имат антиинфламаторни свойства. Диетата трябва да бъде богата на фибри и да се избягват затворящите храни.

Констипация (хроничен запек)

Хроничният запек може да причини дискомфорт и затруднения при изхождането. Енергийната терапия може да помогне за стимулиране на перисталтиката и подобряване на храносмилателната функция. Фитотерапията може да включва билки като сенна и ленено семе, които са ефективни при облекчаване на запека. Диетата трябва да бъде богата на фибри и вода, за да стимулира правилната функция на червата.

Хронична диария

Хроничната диария може да бъде причинена от различни фактори, включително инфекции, хранителни нередности или хронични заболявания. Енергийната терапия може да помогне за балансиране на храносмилателната система и регулиране на честотата на дефекацията. Фитотерапията може да включва билки, които имат успокояващо действие върху червата. Диетата трябва да бъде лека и се препоръчва избягването на храните, които предизвикват диария.

Лактозна непоносимост

Лактозната непоносимост е състояние, при което тялото не произвежда достатъчно лактаза, ензима, отговорен за разграждането на лактозата – захар. Енергийната терапия може да помогне за стимулиране на храносмилателната функция и намаляване на неприятните симптоми. Фитотерапията може да включва билки, които помагат за облекчаване на дискомфорта. Диетата ще бъде индивидуално подготвена и със заместващи продукти, така че да се получи пълно удовлетворение и човек да не се ограничава от любимите си храни, но ще ги приема под друга форма. 

Здравето започва от червата.

Хипократ

бащата на медицината

Услуги

Възстановяващи програми

Заболявания на стомашно-чревния трак могат да включват гастрит, язва, храносмилателни разстройства и дисбактериоза. За тяхното справяне използваме холистични методи като биоенергийна терапия за балансиране на енергийните нива, фитотерапия за използване на лечебни растения, гладолечение за отпускане на стомаха, фитофрактална генетика и сокове за подпомагане на клетъчната регенерация, както и диетотерапия и нутритерапия за подобряване на храносмилането и заздравяване на стомашно-чревния трак.

Биоенергийна терапия

Възстановяваща холистична терапия, която възвръща естественият биологичен баланс в човешкият организъм. Холистичният процес се занимава с въздействието на естествена Био-енергия като нашият Биоенерготерапевт Марин Минчев, не се ограничава до това да възстановява функцията само на един орган или система, но се фокусира в това да обхване всички съставни елементи в човешкото тяло.

Цена след консултация, по запитване.

Фитотерапия

Програмата за възстановяване на здравето чрез фитотерапия предотвратява увреждането на клетките в организма, които довеждат до редица тежки заболявания като рак и деменция. Фитотерапията, която извършва проф. д-р Вергиния Георгиева се отнася до индивидуално изготвена програма, насочена към конкретните проблеми на пациента, включваща приема на определени билкови добавки.

Цена от 250 лв. 

Ендокринологично лечение

След като бъде направена точна диагноза, се предлагат персонализирани терапевтични решения, насочени към конкретните нужди и цели на всеки пациент. Това позволява на доктор Паньова да изготви индивидуален план за лечение, който включва биоенергийна терапия, фармакологични терапии, диета, физическа активност и други методи, според необходимостта.

Цена от 250 лв.

Диетотерапия и нутритерапия

Д-р Владимир Шишков е профилиран в изграждането на цялостни индивидуални лечебно-профилактични и оздравителни програми, както и на диетични планове, насочени към преодоляване на здравословни проблеми и достигане на състоянието на „оптимално здраве“, в съответствие с принципите на орто-молекулярната медицина. Той използва неинвазивни диагностични уреди и методи.

Цена от 250 лв.

Фитофрактална терапия

Фитофракталната генетика съчетава принципите на фракталната геометрия и огромното генетично разнообразие, което е част от растителното царство. Био-чашите и био-кашите, които изготвя биотехнологът Стефан Стефанов, спомагат да стимулират регенеративните процеси в човешкия организъм, както и да бъдат от полза като допълнителна терапия при лечение на дадено заболяване. Био соковете от друга страна, действат успокояващо за нервната система, като имат изключително леко и щадящо действие.

Цена от 250 лв.

Терапевтично гладолечение

Проф. д-р Вергиния Георгиева работи по метода за терапевтично гладолечение, който цели да пренасочи метаболизма към „вътрешно захранване“, тоест когато тялото започне да използва и да се храни чрез своите вътрешни мастни запаси. В резултат на този вид терапия, стомашно-чревният тракт може да се разтовари, функциите на органите и системите се трансформират и хормоналният статус в човешкия организъм се подобрява.

Цена от 250 лв.