През месец април, тази година, Асоциация „Качество на живот“ направи събитие, относно Световният ден на здравето, който се чества ежегодно на седми април.

Целта на тази среща бе да се отдаде почит на всички лица, които помагат за подобряването на качеството на живот на хората в сферата на здравето и дълголетието. Специални гости бяха лекари с международен опит, научни изследователи и терапевти от сферата на Алтернативната и Холистичната медицина.

През последните 3 години, беше невъзможно осъществяването на подобен тип мероприятие поради Световната Пандемия, породена от COVID-19, но през настоящата 2023 г. вече имаше тази възможност.

Целта на събитието бе да се обмени важен опит между експерти в области на Конвенционалната, Източната медицина, както и Научни експерти от Българска Академия на науките. Хора от различни медицински сфери успяха да се обединят в името на всеобщата кауза, която преследват, а именно да подобрят качеството на живот на човека, в сферата на здравето

20230405 194411 scaled

Темите, които бяха на фокус бяха следните:

  1. Методи за подобряване на Качеството на живот ;
  2. Здравни съвети за превенция от поява на заболявания ;
  3. Как да се грижим за себе си и да постигнем добро здраве и дълголетие ;
  4. Новите иновации в областта на Подмладяването, дълголетието и тяхното приложение.

Това, което успя да обедини тези експерти, освен водещата мисия на Асоциация „Качество на живот“, беше факта, че Сдружението постави началото на едно ново партньорство, относно моралната гледна точка, а именно „Създаване на мост, който свързва конвенционалната, алтернативната, енергийната и холистичната медицина“.

20230405 161831 scaled

Това беше важна крачка, тъй като в медицинските среди от години се водят словесни битки, относно ефикасността на Източните методи на лечение, спрямо Западните, а по времето на това събитие се получи това дългоочаквано „примирие“, което е малка крачка на Асоциация „Качество на живот“, но голям скок в Моралните постижения в „Медицинските среди“.

По време на събитието един от научните експерти в Областта на епигенетиката, направи демонстрация пред гостите, относно неговата дисциплина, а именно Епигенетика и Фитофрактална генетика. Той направи био-храни и био-напитки, които бяха изготвени напълно индивидуално, за всеки един гостуващ човек на събитието, спрямо техните здравословни нужди.

Той разказа за необятните възможности, които има тази наука и как тя подобрява напълно качеството на живот и личното здраве на хората, както и подпомага процеса на дълголетие, която е една от основните задачи на Асоциация „Качество на живота“.

IMG E7224 scaled