Какво представляват вълните на Шуман?

Вълните са кръстени на Винфрид Ото Шуман, в чест на неговата основна работа върху глобалните резонанси в средата на 60-те години на миналия век. Измерени са за първи път в началото на 60-те години на миналия век, като е установено, че тяхната честота е много ниска или иначе казано 7,83 Hz. Резонансите варират в зависимост от промените в йоносферата, като интензитетът на слънчевата радиация играе основна роля. През нощта, например, тази част от йоносферата става по-тънка и именно това е периода, в който човешкият мозък става най-чувствителен към тези вълни.

Колкото и интересно да ви се стори това, но въпреки, че не го осъзнаваме, ние хората не бихме могли да оцелеем без този резонанс или по друг начин казано „пулса на сърцето“ на Земята.

Ние усещаме ли тези честоти?

Алфа и тета честотите на мозъчните вълни в човешкият мозък варират между 4-13Hz, като в този случай сами виждате, че в този диапазон попада и честотата, която е на земният ритъм. Алфа/тета честотата на мозъчните вълни е отпуснато, замечтано, сънливо състояние, това е и когато се случва клетъчна регенерация и заздравяване. Именно през нощта, ние се свързваме с „вълните на Шуман“ като това можете да го разберете и сами, ако сте сънували и сте успели да отпочинете качествено.

Мнение на сръбско-американския физик Никола Тесла

Физикът Никола Тесла също говори за тази честота и прави заключението, че има пряка връзка между вълните на Шуман и мозъчните електромагнитни вълни:

„Алфа вълните в човешкия мозък са между 6 и 8 херца. Вълната честотата на човешката кухина резонира между 6 и 8 херца. Всички биологични системи работят в същия честотен диапазон. Алфа вълните на човешкия мозък функционират в този диапазон и електрическите резонансът на земята е между 6 и 8 херца. Така цялата ни биологична система – мозъкът и самата земя – работят на същите честоти. Ако можем да управляваме тази резонираща система по електронен път, ние може директно да контролира цялата умствена система на човечеството.“ ~ Никола Тесла

Как епифизната жлеза е свързана с „вълните на Шуман“?

Освен благодарение на това, че йоносферата през нощта става тънка, има и още един елемент, който играе роля за това, че човешкия мозък е най-чувствителен през нощта на „резонанса на Шуман“, а именно епифизната жлеза. Епифизата е отговорна за производството на мелатонин и следователно за управлението на хормона на съня.. Този ендокринен орган реагира на електромагнитните полета. Биологичните последици от епифизната жлеза във връзка с електромагнитните полета се изследват повече от 45 години и съществуват множество научни проучвания, които обосновават взаимодействието на този орган с „вълните на Шуман“, наред с другото влиянието върху баланса на хормона мелатонин.

Защо голяма част от човечеството е болно?

В днешно време много малко хора могат да усетят „вълните на Шуман“ като някои от факторите, влияящи за това са:

· глобално затопляне,

· замърсяване на въздуха,

· замърсяване на водата,

· прием на некачествена храна,

· натоварено и стресово работно ежедневие.

За да ви стане още по-ясно, ще подкрепим тезата с научен факт – честотата на радиочестотното електромагнитно излъчване, което захранва мобилни телефони, телевизори, радио и т.н., варира от 30 000 Hz до 300 милиарда Hz. Това е значително количество повече от 7,83 Hz, което земята излъчва. Нищо чудно, че всички сме извън равновесие и жадуваме за изцеление.

В областта на „науката на новото време“ мнозина вярват, че резонансът на Шуман може да бъде повлиян и от човешкото съзнание . Така че глобалното повишаване на безпокойството, напрежението или стреса (подобно на случилото се през първите месеци на пандемията) може да повлияе на резонанса на Шуман. Алтернативно, дори необичаен скок в тези честоти може да има отрицателно въздействие върху хора и животни.

Научни изследвания

Научни изследвания наскоро определиха как човешкото тяло получава и използва важната информация от полето на Земята: 7 милиарда кристални магнетита в човешкия мозък, в допълнение към ДНК и епифизната жлеза, са предназначени да получават насочваща информация от групата електромагнитни честоти, които се простира от земната кора до йоносферата (резонанси на Шуман). Днес полето на Земята е замърсено с честоти, създадени от човека, така че вместо това човешкото тяло получава „боклук“, произведен от електричеството и безжична технология.

Как влияят „вълните на Шуман“ – научни доказателства

Чрез научни експерименти е доказано, че при настройване на 7,83 Hz, собствената магнитна честота на планетата, хората изпитват ползи като подобрено учене/памет, подмладяване на тялото, баланс, намаляване на стреса, изцеляване и възстановяване на здравето.

Проучване на професор Р. Вевер

Немски учен от университета в Дюселдорф демонстрира, че липсата на резонанси на Шуман създава психични и физиологични здравословни проблеми в човешкото тяло. Професор Р. Вевер от Института „Макс Планк“ [1]за поведенческа физиология проведе проучване за това. Той изгради подземен бункер, който беше напълно защитен от магнитни полета. След това накара студенти доброволци да живеят в него за няколко седмици. През това време той отбеляза, че учениците са страдали от психически стрес и мигрена. След това той отново въвежда „резонансите на Шуман“ в заобикалящата ги среда и резултатите са невероятни. След кратко излагане на 7,83 Hz здравето на доброволците се стабилизира. Това показва пряка връзка между човешките същества и „пулса“ на земята.

Експеримент на професор Люк Монтание

Този проект беше потвърден по-късно през 2011 г. от Люк Монтание. Показани са няколко препратки, че двойната спирала на ДНК е като антена. ДНК-последователностите комуникират една с друга чрез електромагнитни вълни. Монтание инициира експеримент с водна ДНК. Той премахна ДНК от вода и добави електромагнитни вълни от 7,83 Hz. По време на експеримента са изградени нови ДНК вериги. Без радиация беше изградена нова ДНК. Следователно, изрична връзка между „резонансите на Шуман“ и творението на живота съществува.

[1] Института „Макс Планк“, е германска независима нестопанска организация обединяваща изследователски институти, финансирани от федералното и държавно управление в Германия.

 
fc3163 f69925cb42e9454583e0f7b97c966ea0~mv2

Как да се свържем с „пулса на Земята“ и да бъдем здрави отново?

Най-бързият начин да балансирате био-електромагнитното поле и да се свържете отново с „пулса на Земята“ е да ни посетите и да се уверите в истинската лечебна способност на Биоенерготерапевта Марин Минчев. Той е проводник на „вълните на Шуман“, тъй като неговият мозък и хипофизна жлеза са постоянно свързани с тези вълни и работят, именно на честотата на „земният пулс“, т.е. на 7,83 Hz. Всичко, което трябва да направите, за да си възвърнете вашия естествен биологичен баланс е да си запазите час за пълна здравна диагностика при Холистичния лечител Марин Минчев.

Навременното откриване на първопричинния проблем, дава възможност за бързо и лесно здравословно възстановяване, което от своя страна означава кратко, ефективно и на по-достъпна цена.

Помислете за вашето здраве на време и не чакайте да настъпят фатални и необратими последици!