28

Неврологични заболявания

Неврологични заболявания

Неврологичните заболявания засягат нервната система и представляват сериозен предизвикателство за здравето и качеството на живот на засегнатите лица. Такива състояния включват мигрени, епилепсия, болест на Паркинсон, деменция и множество други.

За да се справим с тези предизвикателства, нашият екип от лекари, терапевти и експерти прилага холистични подходи, които обръщат специално внимание на връзката между ума, тялото и духа на всеки пациент. Вярваме, че тази взаимосвързаност играе ключова роля в постигането на цялостно здраве и благополучие.

Неврологичните заболявания засягат нервната система и представляват сериозен предизвикателство за здравето и качеството на живот на засегнатите лица. Такива състояния включват мигрени, епилепсия, болест на Паркинсон, деменция и множество други.

За да се справим с тези предизвикателства, нашият екип от лекари, терапевти и експерти прилага холистични подходи, които обръщат специално внимание на връзката между ума, тялото и духа на всеки пациент. Вярваме, че тази взаимосвързаност играе ключова роля в постигането на цялостно здраве и благополучие.

Неозаглавен дизайн 2023 08 03T132202.660

Неврологични заболявания, с които се справяме

Неозаглавен дизайн 2023 08 03T132323.851
Неозаглавен дизайн 2023 08 03T132335.329
Паркинсон

Това е прогресивно неврологично заболяване, което засяга движението и причинява трудности с баланса, тремори и ригидност. Холистичният подход към лечението на Паркинсоновата болест обхваща комбинация от физически упражнения, диетотерапия с акцент върху антиинфламаторните храни, релаксационни техники за намаляване на стреса и подпомагане на нервната система, както и енергийни терапии за балансиране на енергийните полета на тялото.

Епилепсия

Епилепсията е неврологично заболяване, при което се проявяват епизодични пристъпи с нервни сигнали, които могат да причинят конвулсии и загуба на съзнание. 

Мигрена

Това е хронично заболяване, което се проявява с рецидивиращи, интензивни главоболия, обикновено на едната половина на главата. Често мигрените се съпровождават от фотофобия (чувствителност към светлина), фонофобия (чувствителност към звуци) и гадене. Възстановяването може да включва фармакологични препарати за облекчаване на симптомите, както и биоенерготерапия, която може да помогне за управлението на стреса и напрежението, които често са свързани с мигрената.

Инсулт

Това е усложнено неврологично заболяване, което се характеризира със смърт на нервни клетки в мозъка. Възстановяването след инсулт може да бъде дълъг процес и включва различни методи. Биоенерготерапия може да бъде използвана като допълнителен метод за стимулиране на енергийния поток в тялото и подпомагане на процеса на възстановяване.

Алцхаймер

Прогресивно дегенеративно заболяване на мозъка, което причинява увреждане на паметта и когнитивни функции.

Множествена склероза

Множествената склероза (МС) е най-честата инвалидизираща неврологична болест разстройство сред младите възрастни. Въпреки многото видове изследвания, причината за заболяването остава неясна, но има значителен брой доказателства показва, че рисковите фактори на околната среда въз основа на генетичната чувствителност, играят ключова роля в това заболяване, но и естествените електромагнитни вълни, които ежедневно ни заобикалят.

  Болест на Хънтингтън

  Болестта на Хънтингтън (ХВ) е рядко наследствено неврологично заболяване, което причинява прогресивно увреждане на мозъчните клетки. Това е дегенеративно заболяване, предавано генетично от един от родителите. 

  Енцефиалит

  Енцефалитът е възпалително заболяване на мозъка, което може да бъде предизвикано от различни причини, включително вирусни, бактериални или имунни фактори. Когато вируси проникнат в мозъка, те предизвикват имунен отговор, който води до възпаление и отоците на тъканта на мозъка. За този тип проблем, препоръчваме биоенергийна терапия в комбинация с фитотерапия. Терапията стимулира образуването на нови стволови клетки и подпомага имунната система. 

  Полиневропатия

  Полиневропатията е неврологично заболяване, при което са засегнати няколко периферни нерва, които свързват мозъка и спиналния мозък с останалите части на тялото. Това заболяване води до увреждане на нервите и често засяга ръцете, краката и други екстремитети.

  Полиневропатията може да има различни причини, включително диабет, алкохолизъм, инфекции, витаминни дефицити и други метаболни нарушения.

  Биоенерготерапията стимулира образуването на нови стволови клетки и подпомага имунната система и успява доста добре да се справи с неврологични заболявания, в случая полиневропатия и нейните съпътстващи заболявания.

  Здравето е състояние на хармония, а болестта е дисхармония на ума и тялото.

  Хераклит

  древногръцки философ

  Услуги

  Възстановяващи програми

  Биоенергийна терапия

  Възстановяваща холистична терапия, която възвръща естественият биологичен баланс в човешкият организъм. Холистичният процес се занимава с въздействието на естествена Био-енергия и не се ограничава до това да възстановява функцията само на един орган или система, но се фокусира в това да обхване всички съставни елементи в човешкото тяло.

  Цена след консултация, по запитване.

  Фитотерапия

  Програмата за възстановяване на здравето чрез фитотерапия предотвратява увреждането на клетките в организма, които довеждат до редица тежки заболявания като рак и деменция. Фитотерапията, която извършва проф. д-р Вергиния Георгиева се отнася до индивидуално изготвена програма, насочена към конкретните проблеми на пациента, включваща приема на определени билкови добавки.

  Цена от 250 лв.

  Ендокринологично лечение

  След като бъде направена точна диагноза, се предлагат персонализирани терапевтични решения, насочени към конкретните нужди и цели на всеки пациент. Това позволява на доктор Паньова да изготви индивидуален план за лечение, който включва биоенергийна терапия, фармакологични терапии, диета, физическа активност и други методи, според необходимостта.

  Цена от 250 лв.

  Диетотерапия и нутритерапия

  Д-р Владимир Шишков е профилиран в изграждането на цялостни индивидуални лечебно-профилактични и оздравителни програми, както и на диетични планове, насочени към преодоляване на здравословни проблеми и достигане на състоянието на „оптимално здраве“, в съответствие с принципите на орто-молекулярната медицина. Той използва неинвазивни диагностични уреди и методи.

  Цена от 250 лв.

  Фитофрактална терапия

  Фитофракталната генетика съчетава принципите на фракталната геометрия и огромното генетично разнообразие, което е част от растителното царство. Био-чашите и био-кашите, които изготвя биотехнологът Стефан Стефанов, спомагат да стимулират регенеративните процеси в човешкия организъм, както и да бъдат от полза като допълнителна терапия при лечение на дадено заболяване. Био соковете от друга страна, действат успокояващо за нервната система, като имат изключително леко и щадящо действие.

  Цена от 250 лв.

  Терапевтично гладолечение

  Проф. д-р Вергиния Георгиева работи по метода за терапевтично гладолечение, който цели да пренасочи метаболизма към „вътрешно захранване“, тоест когато тялото започне да използва и да се храни чрез своите вътрешни мастни запаси. В резултат на този вид терапия, стомашно-чревният тракт може да се разтовари, функциите на органите и системите се трансформират и хормоналният статус в човешкия организъм се подобрява.

  Цена от 250 лв.