В предишната част ви обяснихме какво е въздействието на „резонанса на Шуман“ и за неговите положителни влияния върху вашето здраве. В тази статия, която е от поредицата, ще разгледаме и обясним как „пулсът на Земята“ влияе на мозъка и главно ще засегнем темата за трудно лечимото заболяване – Множествена склероза.

Как „вълните на Шуман“ влияят на мозъка?

Усещането на енергията или слушането на честотите на резонанса на Шуман са свързани със здравето при различни мозъчни заболявания.

Човешкият мозък е биологичен орган, който от една страна е „мек“, гъвкав и адаптивен, но от друга е относително стабилен и последователен, и то със силно развита интелигентност. За да се запази интелигентното мислене в мек и адаптивен орган, трябва да има постоянна, глобално достъпна система за синхронизиране, която непрекъснато стабилизира мозъка. Бързият интелект и реакции изискват електромагнитна сигнална система, поддържана от биохимична система. Резонансният сигнал на Шуман осигурява електромагнитен сигнал, съответстващ на честотния диапазон на мозъка, осигурявайки синхронизацията, необходима за интелекта.

Множествена склероза (МС)

Множествената склероза (МС) е най-честата инвалидизираща неврологична болест разстройство сред младите възрастни. Въпреки многото видове изследвания, причината за заболяването остава неясна, но има значителен брой доказателства показва, че рисковите фактори на околната среда въз основа на генетичната чувствителност, играят ключова роля в това заболяване, но и естествените електромагнитни вълни, които ежедневно ни заобикалят.

Каква е връзката между мелатонина и множествената склероза?

Мелатонинът е хормон, който се секретира от епифизната жлеза. Доказано е, че мелатонинът има имуномодулиращи ефекти, което води до факта, че има ключова роля за защитния ефект срещу множествена склероза. Има научни доказателства, че пациентите с МС имат по-ниско ниво на мелатонин, в сравнение със здравите хора, имащи имунна защита. Нивото на мелатонин намалява при пациенти с МС, най-вече когато се случват „болестните атаки“.

Интересното е, че има научно обосновени доказателства (които коментирахме в 1-ва част от поредицата), че епифизната жлеза е много чувствителна към геомагнитните смущения и че производството на мелатонин се влияе от електромагнитното поле. Следователно, намаляването на мелатонин и последващата дегенеративни промяна самотолерантността са друг потенциален начин, по който геомагнитните смущения и вълни провокират имунните T-клетки да навлязат в централната нервна система и да атакуват миелина и невроните.

Как влияят геомагнитните смущения върху множествената склероза?

Серия от проучвания върху ефектите на геомагнитните смущения, като магнитни флуктулация на полето върху хода на експерименталния автоимунен енцефаломиелит [1](ЕАЕ, който има клиничните и патологични прилики с множествената склероза) показват, че определени магнитни честоти могат да повлияят на поведението и инфилтрацията на имунните клетки. На базата на това проучване, учените, откриха, че 7 Hz магнитно поле с нисък интензитет (50 nT), което е много близко до колебанията на земното магнитно поле, или иначе казано „резонанса на Шуман“, има лечебен и потискащ ефект върху EAE и МС, но и освен това води до увеличаване на производството на имунните Т-клетки и намаляване на реактивните кислородни форми.

Множествена склероза – взаимовръзката между мозъчна температура, географска ширина и резонанс на Шуман

Слушането и усещането на вибрациите на резонанса на Шуман е доказано, че имат изключителен резултат при неврологични състояния като множествена склероза. При няколко мозъчни състояния, включително МС, симптомите са склонни да се влошават при по-високи температури, като например през лятото. Това води до извода, че „мозъчната вълни“, подобно на резонанса на Шуман, се влияят също от температурата. Съществува и странна връзка с определени географски ширини (умерените ширини на западното полукълбо).

Доказано е, че резонансът на Шуман, глобален електромагнитен феномен, е чувствителна мярка за температурните колебания в тропическата атмосфера. Връзката между резонанса на Шуман и температурата е скоростта на светкавицата, която се увеличава нелинейно с температурата при взаимодействието между дълбоката конвекция и микрофизиката на леда.

[1] Както ЕАЕ, така и МС се характеризират с пристъпно-ремитентно протичане на заболяването с последваща прогресивна инвалидност. ЕАЕ се характеризира с хронична възпалителна демиелинизация на централната нервна система (ЦНС) и включва автоимунни CD4+ Th1 клетки.

 

Заключение

Заболяванията, които ги водят за нелечими или за трудно лечими в конвенционалната медицина, ние успяваме да ги премахнем и да възвърнем естествения вътрешен баланс.

Лечението с биоенергия, което прави Холистичния лечител Марин Минчев, използва освен заобикалящата енергия във връзка с нашата собствена, но и неговият мозък работи на същата честота, на която е и „резонансът на Шуман“, т.е. 7,87 Hz.

 

Благодарение на комбинацията на тези две сили: биоенергия и електромагните вълни на „пулса на Земята“, той спомага за оздравителния процес на тялото както и да възстанови клетъчния баланс в организма, а именно да регенерира и стимулира образуването на нови стволови клетки, които от своя страна да генерират и нов брой имунни Т-клетки.

[1] Както ЕАЕ, така и МС се характеризират с пристъпно-ремитентно протичане на заболяването с последваща прогресивна инвалидност. ЕАЕ се характеризира с хронична възпалителна демиелинизация на централната нервна система (ЦНС) и включва автоимунни CD4+ Th1 клетки.

 

Холистичния лечител Марин Минчев, има вече много успешно излекувани пациенти от различни стадии на множествена склероза, които бяха възстановени изцяло по неоперативен, безболезнен и безкръвен път.

Здравето е безценно! Погрижете се за него на време и се насладете отново на живота като си възвърнете хармонията и естествената жизнена сила.

Translate »