30 1

Заболявания на костите и ставите

Заболявания на костите и ставите

Нашата Академия е уникално място, където съчетаваме всички подходи и методи за справяне със заболявания на костите и ставите. Създаваме мост между експертите от енергийната, холистичната, конвенционалната и алтернативната медицина с една обща цел – да помогнем на хората да възстановят естествения баланс и да подобрят качеството на своя живот. Подходът ни се основава предимно на холистичната медицина, която вижда човека като едно цяло, взаимосвързано съчетание от физически, емоционални и духовни аспекти.

Нашата Академия е уникално място, където съчетаваме всички подходи и методи за справяне със заболявания на костите и ставите. Създаваме мост между експертите от енергийната, холистичната, конвенционалната и алтернативната медицина с една обща цел – да помогнем на хората да възстановят естествения баланс и да подобрят качеството на своя живот. Подходът ни се основава предимно на холистичната медицина, която вижда човека като едно цяло, взаимосвързано съчетание от физически, емоционални и духовни аспекти.

Неозаглавен дизайн 98

Осигуряваме персонализирани терапии, включително физически упражнения, хранене с богато съдържание на хранителни вещества и управление на стреса, за да помогнем на хората да постигнат хармония и дългосрочно благополучие. Нашите експерти съчетават най-добрите практики и научни изследвания с интуиция и иновации, за да предложат комплексен и ефективен подход към здравето на костите и ставите.

Неозаглавен дизайн 99
Неозаглавен дизайн 100
Остеопороза

Остеоартрозата е заболяване, което засяга ставите и води до дегенерация на хрущялните повърхности и болка при движение. Холистичните методи като биоенергийна терапия и фитотерапия могат да помогнат за облекчаване на симптомите и подобряване на функцията на ставите, а диетотерапията и нутритерапията могат да подпомогнат възстановяването на хрущялната тъкан и смазването на ставите.

Ревматоиден артрит

Това е хронично възпалително заболяване на ставите. За лечението на ревматоидния артрит се използват фитолекарства, които намаляват възпалението и забавят прогресирането на болестта. Холистичните терапии като фитотерапия и биоенергийна терапия могат да бъдат допълнителна подкрепа, като намаляват болката и подобряват качеството на живот.

Бурсит

Бурситът е възпаление на бурсите (малки течни възли) около ставите, което може да причини болка и отоци. Холистичните терапии като биоенергийна терапия и фитотерапия могат да помогнат за намаляване на възпалението и подобряване на комфорта на пациентите.

Сколиоза

Сколиозата е деформация на позвоночника, при която той се извива странично. Холистичните методи като биоенергийна терапия и фитотерапия могат да помогнат за разреждане на напрежението в мускулите и подобряване на поставата.

Остеомиелит

Остеомиелитът е инфекция на костите, която може да бъде причинена от бактерии или други микроорганизми. Холистичният подход с биоенергийна терапия и фитотерапия може да подпомогне имунната система в борбата с инфекцията и помогне за възстановяването на засегнатите кости.

Проблеми с рамото (Скъсан Лабрум)

Лабрумът е хрущялоподобен фиброзен пръстен, който покрива и стабилизира ставите, особено в раменете и таза. Скъсаният лабрум е състояние, при което хрущялоподобният фиброзен пръстен, който покрива ставите, се разделя или се навежда.

Холистичният подход в лечението на скъсания лабрум може да включва:

  1. Биоенергийна терапия: Тази терапия може да помогне за стимулиране на естествените заздравителни процеси на тялото и ускоряване на възстановяването на засегнатата област.

  2. Фитотерапия: Използването на някои растителни съставки и екстракти може да помогне за намаляване на възпалението и болката, както и за облекчаване на симптомите.

  3. Диетотерапия: Подбраната диета, богата на хранителни вещества, антиинфламаторни съставки и витамини, може да подпомогне процеса на заздравяване и изцеление на скъсания лабрум.

Периартрит на рамото

Периартритът на рамото е заболяване на съединението между горния край на ръката и рамото, което може да причини болка и ограничена подвижност. Биоенергийната терапия може да помогне за облекчаване на симптомите и подобряване на функционалността на рамото.

Остра травма на коляното

Острата травма на коляното е често спортно нараняване, което може да причини разтегнати връзки и повредени ставни повърхности. Холистичните терапии като биоенергийна терапия и фитотерапия могат да помогнат за заздравяване на повредените тъкани и подобряване на подвижността на коляното.

Болки в кръста

Болките в кръста са чест проблем, причинен от различни фактори като напрежение в мускулите или дегенеративни промени в кръстните стави. Холистичните терапии като биоенергийна терапия и фитотерапия могат да помогнат за разреждане на напрежението и облекчаване на болката в областта на кръста.

Лечението на синдрома на Сьогрен се насочва към облекчаване на симптомите и подобряване на качеството на живот на пациентите. Холистичните подходи могат да бъдат използвани като допълнение към конвенционалната медицинска терапия. Някои от холистичните методи, които се използват за справяне със синдрома на Сьогрен включват:

  • Фитотерапия и фитофрактална терапия за подобряване на производството на слюнка и сълзи.
  • Диетотерапия и нутритерапия за подпомагане на функцията на жлезите и облекчаване на симптомите на сухота.
  • Биоенергийна терапия и релаксационни техники за намаляване на стреса и подобряване на общото здравословно състояние.
Остеохондроза

Остеохондрозата засяга растежните зони на костите при деца и подрастващи, което може да доведе до болка и проблеми с растежа. Холистичните методи като биоенергийна терапия и фитотерапия могат да помогнат за облекчаване на симптомите и улесняване на нормалния растеж.

Артроза

Артрозата е дегенеративно заболяване на ставите, което причинява болка, стифнатост и дегенерация на ставните повърхности. Холистичните терапии като биоенергийна терапия и фитотерапия могат да помогнат за облекчаване на симптомите и подобряване на функцията на засегнатите стави.

Коксартроза

Коксартрозата е вид артроза, която засяга тазобедрените стави, причинявайки болка и ограничена подвижност. Холистичните методи като биоенергийна терапия и фитотерапия могат да помогнат за укрепване на ставите и облекчаване на симптомите на коксартроза.

Автоимунен полиартрит

Това е аутоимунно заболяване, което засяга множество стави и причинява възпаление и болка. Холистичните терапии като биоенергийна терапия и фитотерапия могат да помогнат за намаляване на възпалението и облекчаване на симптомите на полиартрита.

Дегенеративна дискова болка

Дегенеративната дискова болка е състояние, при което дисковете между позвънците се износват и причиняват болка и дискомфорт. Холистичните методи като биоенергийна терапия и фитотерапия могат да помогнат за облекчаване на симптомите и укрепване на гръбначната тъкан.

Тялото е тихото светилище на душата. Ако тялото е болно, душата не може да прояви своята истинска същност.

Буда

Индийски духовен учител

Услуги

Възстановяващи програми

Различни заболявания на костите и ставите, като например артрит, остеопороза и ревматоиден артрит, често са свързани с възпаление, дегенерация и слабост на структурата им. С нашите холистични методи, можем да се справим с тези заболявания, използвайки биоенергийна терапия, която подобрява енергийния поток и стимулира самовъзстановяването на костите и ставите.

Фитотерапията и фитофракталната генетика предоставят подкрепа със селектирани растителни съставки, които имат антиинфламаторни и обновителни свойства. Гладолечението може да допълни процеса на подобрение чрез прочистване на тялото и стимулиране на клетъчния регенеративен процес.  С помощта на диетотерапия и нутритерапия, можем да осигурим необходимите хранителни вещества за подобрение на костната структура и общото здравословно състояние.

Биоенергийна терапия

Възстановяваща холистична терапия, която възвръща естественият биологичен баланс в човешкият организъм. Холистичният процес се занимава с въздействието на естествена Био-енергия като нашият Биоенерготерапевт Марин Минчев, не се ограничава до това да възстановява функцията само на един орган или система, но се фокусира в това да обхване всички съставни елементи в човешкото тяло.

Цена след консултация, по запитване.

Фитотерапия

Програмата за възстановяване на здравето чрез фитотерапия предотвратява увреждането на клетките в организма, които довеждат до редица тежки заболявания като рак и деменция. Фитотерапията, която извършва проф. д-р Вергиния Георгиева се отнася до индивидуално изготвена програма, насочена към конкретните проблеми на пациента, включваща приема на определени билкови добавки.

Цена от 250 лв. 

Ендокринологично лечение

Автоимунните заболявания често засягат ендокринната система, така че е важно да се поддържа баланс на хормоните в организма. Ендокринологичното лечение може да бъде необходимо за нормализиране на функциите на щитовидната жлеза или други ендокринни жлези.

Цена от 250 лв.

Диетотерапия и нутритерапия

Промяната на диетата може да бъде от съществено значение за хората с автоимунни заболявания. Подпомагаме се с адекватен нутриентен прием и избягване на храни, които могат да увеличат възпалението или да предизвикат образуването на антитела. Нутритерапията се базира на използването на хранителни добавки, които могат да подпомогнат имунната функция и да укрепят организма.

Цена от 250 лв.

Фитофрактална терапия

Фитофракталната генетика съчетава принципите на фракталната геометрия и огромното генетично разнообразие, което е част от растителното царство. Био-чашите и био-кашите, които изготвя биотехнологът Стефан Стефанов, спомагат да стимулират регенеративните процеси в човешкия организъм, както и да бъдат от полза като допълнителна терапия при лечение на дадено заболяване. Био соковете от друга страна, действат успокояващо за нервната система, като имат изключително леко и щадящо действие.

Цена от 250 лв.

Терапевтично гладолечение

Проф. д-р Вергиния Георгиева работи по метода за терапевтично гладолечение, който цели да пренасочи метаболизма към „вътрешно захранване“, тоест когато тялото започне да използва и да се храни чрез своите вътрешни мастни запаси. В резултат на този вид терапия, стомашно-чревният тракт може да се разтовари, функциите на органите и системите се трансформират и хормоналният статус в човешкия организъм се подобрява.

Цена от 250 лв.