Биоенерготерапевтът Марин Минчев е работил в много страни по света. Дарбата му е не само да „вижда“ енергийните структури на органите и системите в човешкото тяло, но има и способността да лекува с енергия, да неутрализира причината за здравословните проблеми.

След почти 30 години работа в Швеция, Германия, Испания, Франция и Турция, през 2020 г. се завръща в България и работи в София, в академията за холистичен подход при лечение на здравословни проблеми „Нealth Master“, която обединява лекари и здравни специалисти.

Казва, че често пътува по света, за да лекува по лична покана.

Г-н Минчев, какво представлява биоенергийната медицина?

Това е медицина, каквато е имало в миналото и ще има в бъдещето. Всичко във Вселената е енергия, всичко е вибрация. Ние сме вибрационни същества. Когато една вибрация е по-висока, имаме твърда материя – камъкът е с висока вибрация. Когато вибрацията е по-лека – имаме вода например, или още по-лека – въздух. Какво правя аз? Чрез мозъка си вдигам вибрационното ниво на енергията, която е в мен и преобразувам. Например имате нужда да стопя кост, която е пораснала на кокалчето ви – вдигам вибрационното си ниво по-високо от вибрационното ниво на костта и енергийно я изпилявам. Нито боли, нито имате някакъв страничен ефект. Обратното е когато имате нужда да зарасне кост – вкарвам вибрационното ниво на това на костите ви и наслоявам кост. Когато искам да ясновидствам – а на това нещо аз не държа, но ми помага, когато правя диагностика – вкарвам енергийно вашето тяло в моето и започвам да усещам органите. Ако искам да виждам органите ви – вдигам повече вибрационното ниво и започвам да виждам в различни цветове. По принцип органът, който е болен е в тъмни цветове – през него не тече енергия. И ви казвам къде какъв проблем имате. Аз усещам нещата няколко месеца преди вие да ги усетите – пациентът установява когато органът вече е заболял, докато енергийно се вижда по-рано. А когато е по-рано, може по природен начин да се самовъзстанови. Аз не предписвам медикаменти.

Кои са най-честите диагнози, с които се сблъсквате?

В днешни дни жените много често, вероятно 90%, имате проблеми с щитовидната жлеза. Причината е съвременният начин на живот, който водим. Щитовидната жлеза не е създадена да издържа на такава голяма динамика. В миналото жената е била майка и домакиня. А сега? Изкарва пари, върти семейство, гледа деца и акъл дава. Самата жлеза изживява това като стрес и в един момент просто не може да издържи на напъна, на начина на живот. Храната, която ядем също е некачествена. Водата – също. Жените сте по-фини като същества от мъжете, но сте по силни енергийно. Но в съвременното общество жените са много по-натоварени от мъжете и затова са много по-болни. Роля играят и медикаментите, храната, козметиката, която употребяваме. Когато организмът няма откъде да си взима достатъчно минерали и витамини, започва да ги изсмуква от костите, те са като резервоарче. Затова жените масово имат проблеми и с костите. След костите идват органите.

Хората са уникални и имат нужда от различни неща – едни от повече течности, други – от кислород, трети – от движение. При всеки е индивидуално. Когато един човек дойде при мен, аз също мога да чета Акашовите записи, търсим откъде е тръгнал проблемът, за да намерим решение. Чувствам като моя мисия да уча хората да си променят начина на живот, за да са здрави. Защото с медикаментите се блокира за момента даден проблем, но си живеете по стария начин и е въпрос на време да се върне същото заболяване или даже нещо по-голямо. При мен променяме начина на живот, човекът проглежда, свиква, известно време живее по начина, който сме открили за него. Но ако иска – всеки има свободна воля. Даже Бог не може да накара насила да правиш нещо. Питат ме – ще се оправя ли на 100%? Отвръщам – от мен каквото зависи, аз давам 100%. Останалото е от вас и Бог.

Цялото интервю може да прочетете на : Жената днес

Translate »