33 2

Автоимунни заболявания

Автоимунни заболявания

Ендокринната, нервната и имунната система са едни от най-важните органови системи, които са взаимосвързани. Когато те функционират правилно, съответно организмът е предпазен от автоимунни нарушения, но има множество фактори (вирусни инфекции, паразити, нездравословна храна, замърсен въздух, стрес и т.н.), които повлияват на тази връзка между тези две системи и в следствие на това се отключват автоимунни заболявания, удрящи ендокринните жлези (епифиза, щитовидна, панкреас и т.н.) и главния орган на нервната система – мозъка.

Ендокринната, нервната и имунната система са едни от най-важните органови системи, които са взаимосвързани. Когато те функционират правилно, съответно организмът е предпазен от автоимунни нарушения, но има множество фактори (вирусни инфекции, паразити, нездравословна храна, замърсен въздух, стрес и т.н.), които повлияват на тази връзка между тези две системи и в следствие на това се отключват автоимунни заболявания, удрящи ендокринните жлези (епифиза, щитовидна, панкреас и т.н.) и главния орган на нервната система – мозъка.

Неозаглавен дизайн 87
Неозаглавен дизайн 88
Неозаглавен дизайн 89
Автоимунен тиреоидит (Хашимото)

Това е автоимунно заболяване, при което имунната система атакува и унищожава тироидните клетки, което води до хипотиреоз. С фитотерапия, диетотерапия и биоенергийна терапия, ние помагаме на тялото да регулира имунния отговор и подпомагаме здравето на щитовидната жлеза.

Ревматоиден артрит

Това е хронично възпалително заболяване на ставите. За лечението на ревматоидния артрит се използват фитолекарства, които намаляват възпалението и забавят прогресирането на болестта. Холистичните терапии като фитотерапия и биоенергийна терапия могат да бъдат допълнителна подкрепа, като намаляват болката и подобряват качеството на живот.

Болест на Крон

Това е хронично възпалително заболяване на черния дроб и дебелото черво. Лечението включва фитолекарства, които намаляват възпалението и контролират симптомите. Биоенергийната терапия, Фитотерапията и диетотерапията могат да подпомогнат ремисията и да облекчат симптомите.

Множествена склероза

Множествената склероза (МС) е най-честата инвалидизираща неврологична болест разстройство сред младите възрастни. Въпреки многото видове изследвания, причината за заболяването остава неясна, но има значителен брой доказателства показва, че рисковите фактори на околната среда въз основа на генетичната чувствителност, играят ключова роля в това заболяване, но и естествените електромагнитни вълни, които ежедневно ни заобикалят.

Как Марин Минчев лекува МС?

  1. Марин Минчев стимулира производителната функция на епифизната жлеза, за да активира производството на стволови клетки и да ги насочи, чрез биоенергия да отидат и да започнат да премахват лезиите по мозъка, които всъщност се образуват от обвивката на аксоните на гръбначния и главен мозък.
  2. Реално успява да възвърне нормалният баланс, който има всеки здрав човек, именно казано възстановява способността на нервните клетки на главния и гръбначния мозък да комуникират помежду си.
  3. Идеята на биоенергийната терапия на Марин е, че отново зарежда с енергия нервните клетки да могат да изпращат електрически сигнали помежду си по тези аксони, както и да възстанови миелина, който ги обгръща и предпазва от автоимунни и неврогенетични нарушения.
  4. МС е заболяване, което атакува този миелин и аксоните спират да изпращат електрически сигнали по между си.
  5. Никой друг не може, без стволова терапия да възстанови миелинът, който вече е загубен и съответно да успее да възстанови провеждането на сигналите, посредством аксоните, освен Марин.
Болест на Грейвс

Болестта на Грейвс, известна още като базедова болест, е хронично автоимунно заболяване на щитовидната жлеза, което води до хипертиреоидизъм – прекомерна продукция на щитовидни хормони. При тази болест, имунната система атакува щитовидната жлеза и стимулира прекомерното й функциониране. Това довежда до увеличение на размера на щитовидната жлеза (гуша), ускорено сърдечно биене, нервност, изпотяване, избухване на топлинни вълни, загуба на тегло и трептящи ръце.

 

  1. Диетотерапия: Промяна в хранителните навици може да бъде полезна за пациентите с базедова болест. Някои храни, като зеленчуци с високо съдържание на йод, могат да бъдат избягвани, тъй като йодът стимулира щитовидната жлеза. Вместо това, може да се включат храни, които съдържат селен, който има благоприятен ефект върху функцията на щитовидната жлеза.

  2. Биоенергийна терапия: Тази терапия може да помогне за релаксация и балансиране на енергийните потоци в организма.

Лупус дискоиден

Лупус дискоиден е форма на системен лупус, която засяга кожата. Проявява се с червени, сърбящи и възпалени обриви, които обикновено са чувствителни към слънцето.

Холистични подходи, които биха Ви помогнали са: Фитотерапия и фитофрактална терапия за подобряване на кожното състояние и облекчаване на симптомите. Диетотерапия и нутритерапия за подпомагане на общото здраве и укрепване на имунната система.

Имунна тромбоцитопения

Идиопатична тромбоцитопенична пурпура е заболяване, при което имунната система атакува тромбоцитите, което води до нисък брой тромбоцити в кръвта и повишен риск от кървене.

Холистични подходи, които ние ви предлагаме са: Фитотерапия и диетотерапия за подобряване на кръвообращението и укрепване на тромбоцитите. Биоенергийна терапия, от друга страна ще  и медитация за релаксация и справяне със стреса.

Синдром на Сьогрен

Синдромът на Сьогрен е автоимунно заболяване, което засяга жлезите, отговарящи за производството на сълзи и слюнка. Това води до сухота на устата и очите. Заболяването може също да засегне и други жлези в тялото, включително тези, които отделят смазочни течности за ставите и дихателната система.

Лечението на синдрома на Сьогрен се насочва към облекчаване на симптомите и подобряване на качеството на живот на пациентите. Холистичните подходи могат да бъдат използвани като допълнение към конвенционалната медицинска терапия. Някои от холистичните методи, които се използват за справяне със синдрома на Сьогрен включват:

  • Фитотерапия и фитофрактална терапия за подобряване на производството на слюнка и сълзи.
  • Диетотерапия и нутритерапия за подпомагане на функцията на жлезите и облекчаване на симптомите на сухота.
  • Биоенергийна терапия и релаксационни техники за намаляване на стреса и подобряване на общото здравословно състояние.

Победата над здравословните предизвикателства не е само това да преодолеете болестите, а и да преодолеете себе си.

Руди Танцър

Услуги

Възстановяващи програми

Биоенергийна терапия

Възстановяваща холистична терапия, която възвръща естественият биологичен баланс в човешкият организъм. Холистичният процес се занимава с въздействието на естествена Био-енергия като нашият Биоенерготерапевт Марин Минчев, не се ограничава до това да възстановява функцията само на един орган или система, но се фокусира в това да обхване всички съставни елементи в човешкото тяло.

Цена след консултация, по запитване.

Фитотерапия

Програмата за възстановяване на здравето чрез фитотерапия предотвратява увреждането на клетките в организма, които довеждат до редица тежки заболявания като рак и деменция. Фитотерапията, която извършва проф. д-р Вергиния Георгиева се отнася до индивидуално изготвена програма, насочена към конкретните проблеми на пациента, включваща приема на определени билкови добавки.

Цена от 250 лв. 

Ендокринологично лечение

Автоимунните заболявания често засягат ендокринната система, така че е важно да се поддържа баланс на хормоните в организма. Ендокринологичното лечение може да бъде необходимо за нормализиране на функциите на щитовидната жлеза или други ендокринни жлези.

Цена от 250 лв.

Диетотерапия и нутритерапия

Промяната на диетата може да бъде от съществено значение за хората с автоимунни заболявания. Подпомагаме се с адекватен нутриентен прием и избягване на храни, които могат да увеличат възпалението или да предизвикат образуването на антитела. Нутритерапията се базира на използването на хранителни добавки, които могат да подпомогнат имунната функция и да укрепят организма.

Цена от 250 лв.

Фитофрактална терапия

Фитофракталната генетика съчетава принципите на фракталната геометрия и огромното генетично разнообразие, което е част от растителното царство. Био-чашите и био-кашите, които изготвя биотехнологът Стефан Стефанов, спомагат да стимулират регенеративните процеси в човешкия организъм, както и да бъдат от полза като допълнителна терапия при лечение на дадено заболяване. Био соковете от друга страна, действат успокояващо за нервната система, като имат изключително леко и щадящо действие.

Цена от 250 лв.

Терапевтично гладолечение

Проф. д-р Вергиния Георгиева работи по метода за терапевтично гладолечение, който цели да пренасочи метаболизма към „вътрешно захранване“, тоест когато тялото започне да използва и да се храни чрез своите вътрешни мастни запаси. В резултат на този вид терапия, стомашно-чревният тракт може да се разтовари, функциите на органите и системите се трансформират и хормоналният статус в човешкия организъм се подобрява.

Цена от 250 лв.